Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Ramon Faura-Labat
3 octobre 2012

EL MEU COMPROMÌS PEL CATALÀ

ramon puny

Es el meu compromís per Catalunya que em va portar a fer política. La defensa i la promoció de la llengua i de la cultura catalanes és naturalment un dels eixos principals de la meva activitat diària.

 

Si els ciutadans del departament em voten un dia d’aquests, tindré molt més possibilitats d'actuació, per això em presento a les eleccions. No ho faig per tenir la meva cara als cartells o als diaris, ni tampoc per tenir un sou elevat. 

Sempre he defensat el programa de l'Hollande ja que considero que és un projecte novador i favorable al desenvolupament econòmic de la Catalunya Nord. No és el programa del « Parti Socialiste », sinó el d'Hollande i del seu equip, molt més realista. Per les ultimes legislatives vaig integrar i adaptar a la nostra realitat els punts que trobo més importants de les 50 “engagements” d’Hollande en el meu programa de campanya. Hollande vol generar una nova etapa de la decentralització (Compromís n°54), donar una impulsió als intercanvis entre universitats europees (Compromís n°39), ratificar la Carta europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (Compromís n°56), … Ara, es tracta de vigilar que compleixi aquestes promeses. 

Trobo molt necessari una modificació de la Constitució per declarar que la República, juntament amb el francès, reconeix, protegeix i promou la diversitat de les llengües dels seus territoris i els drets dels seus usuaris. D'aquesta manera, es podrà ratificar la Carta de les Llengües Regionals o Minoritàries del Consell d'Europa, que tots els països europeus ja van ratificar.
També voldria l'establiment d'una llei marc per adoptar per a cada llengua regional, per tant el català, el marc jurídic, regulatori i contractual, fins al cooficial, en consulta amb les autoritats locals i organitzacions de la societat civil, per garantir la sostenibilitat i el desenvolupament de les llengües regionals o territorials.

 

Aquí sota podreu mirar un reportatge que va fer la Televisió de Catalunya sobre el projecte “Col.lectiu Joan Pau Giné” que vaig crear per recolzar la creació musical en llengua catalana.

Publicité
Publicité
Commentaires
Ramon Faura-Labat
Publicité
Ramon Faura-Labat
  • Dans ce blog tu trouveras mon actualité et mes réflexions. N'hésite pas à poster un commentaire / Aqui pots llegir la meua actualitat i les meues refleccions. No dubtis en deixar un comentari.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Newsletter
Derniers commentaires
Archives
Pages
Publicité