Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Ramon Faura-Labat
22 octobre 2005

De retorn a Morella

Morella

(article paregut a Vilaweb Catalunya Nord el 22 d'octubre de 2005)

 

Morella és la capital de la comarca dels Ports. Es situa a l’encreuament dels Països Catalans. Trobem al nord-est la Franja de Ponent, al nord el Principat de Catalunya i al sud el País Valencià, del qual depèn administrativament. Aquesta bonica ciutat medieval que aposta per esdevenir patrimoni de la humanitat, està dirigida per un alcalde del Partit Socialista Valencià, un dels pocs que tenen les idees prou clares i l’empenta suficient per poder destronar el Partit Popular, ben arrelat en la Catalunya Tropical.

 

Després de gaudir de l’Aplec dels Ports en aquesta mateixa ciutat a l’estiu, vaig tornar-hi al final de setembre per assistir a l’Escola d’economia de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i d’Empreses. Hi vaig anar amb en Gabriel, membre del G16 d’origen valencià, president dels joves caps d’empreses de la CCI, i que està creant empreses de reciclatge de neveres en tot el territori francès, amb seu a Perpinyà. Aquest projecte molt innovador té per a objectiu de respondre al decret de la Unió Europea pel que fa a la protecció del medi ambient. En Gabriel és un jove emprenedor, dels que la Catalunya Nord en necessitaria molts més per sortir-se del marasme en el qual es troba la seva economia. Ara veurem si les institucions franceses que gestionen el territori i els nostres polítics respondran a les seves demanes...

 

Vaig participar a aquesta escola d’economia com a representant de l’Institut Ignasi Villalonga a Catalunya Nord. Els 40 estudiants presents, investigadors per a la càtedra de l’Institut, van ser repartits en tres tallers amb ponents d’alt nivell vinguts de diferents universitats catalanes. L’últim dia, el dia després de l’aprovació del nou estatut a les Corts, vaig haver de presentar el treball del meu taller sobre les possibilitats de finançament de l’Euroregió Arc Mediterrani amb referències a l’ “Espoli fiscal” que pateixen els Països Catalans.

 

L’experiència va ser molt profitosa i vaig poder intercanviar idees, tan a les classes com a la multitud de bars del poble, amb joves economistes i morellans. Tots esperen el destronament del Partit Popular i l’acceptació del nou finançament del Principat que obrirà el camí per a la resta del país.

 

Inst-Ignasi-Villalonga

Publicité
Publicité
Commentaires
Ramon Faura-Labat
Publicité
Ramon Faura-Labat
  • Dans ce blog tu trouveras mon actualité et mes réflexions. N'hésite pas à poster un commentaire / Aqui pots llegir la meua actualitat i les meues refleccions. No dubtis en deixar un comentari.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Newsletter
Derniers commentaires
Archives
Pages
Publicité