Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Ramon Faura-Labat
14 novembre 2005

La Catalan touch

La Catalan touch és una proposta de l’associació Joves Catalans per tal d’integrar músics d’expressió catalana en l’escenari nord-català. Pensem que es pot canviar el fet que, als concerts en català, sempre assistim els mateixos .

 

La idea és de participar en l’organització d’un concert o festival amb associacions especialitzades de Catalunya Nord, encara que no siguin catalanistes. La nostra participació implicarà la participació d’un grup d’expressió catalana, sabent que aquí n’hi han de ben pocs, i que els del sud són desconeguts pel public nord-català. Tot i així, creiem que l’estil musical dels grups catalans poden ser del seu interés. Així doncs, el públic vindria a veure els grups d’expressió francesa que ja coneixen i acabarien descobrint els grups d’expressió catalana. 

 

L’interés és de relacionar-se amb els grups i el públic nord-català per difondre la importància de cantar en català. Per exemple, es pot demostrar que tenir algunes cançons en català obre el mercat dels Països Catalans, on es busca grups nord-catalans i s’organitza molts festivals. L’exemple dels « 100 Grammes de Têtes » n’és la prova : tocant la Santa Espina i cantant dues cançons (molt sencilles) en català, van crear una nova dinàmica en el grup, fent nombrossos concerts al sud.

 

Fa dos anys, l’experiència del concert organitzat per la Regidoria de la Cultura Catalana, Joves Catalans, la Casa Musicale i Le35 va ser molt positiva. Vam portar La Carrau (grup del barcelonés d’expressió catalana) que va tocar amb uns grups coneguts pels nord-catalans. Hi van assistir 1000 persones vingudes pel grup d’expressió francesa i s’ho van passar potser millor amb La Carrau.

 

Si no es fa el plantejament de tocar la major gent possible, plantejament que molts dels organitzadors de festes catalanistes al sud es fan (Acampada Joves de les JERC per exemple), mai podrem crear un catalanisme popular al nord.

Publicité
Publicité
Commentaires
Ramon Faura-Labat
Publicité
Ramon Faura-Labat
  • Dans ce blog tu trouveras mon actualité et mes réflexions. N'hésite pas à poster un commentaire / Aqui pots llegir la meua actualitat i les meues refleccions. No dubtis en deixar un comentari.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Newsletter
Derniers commentaires
Archives
Pages
Publicité